Skip to main content

SHAWAL DATANG LAGI

Selepas sebulan  berpuasa d bulan Ramadhan kini Bulan Syawal muncul kembali.Alangkahya bagusnya kita  jika dpt berpuasa  6 hari d bulan Syawal.Sabda Nabi "


مَنْ صَامَ رَمَضَانَ ثُمَّ اتْبَعَهُ بِسِتٍّ مِنْ شَوَّالَ كَانَ كَصِيَامِ الدَّهْرِ.
       
“Barangsiapa berpuasa di bulan Ramadan, lalu ia mengiringinya dengan puasa enam hari di bulan Syawal, maka seakan-akan ia telah berpuasa setahun”.

Saya menyeru diri sy dn kawan2 rebutlah  pahala yg Allah hendak berikan kpd kita umat Muhammad SAW. Hanya tinggal beberapa hari sebelum terlambat.

Ramai dari kita memperolehi kesihatan yg baik sebelum ini ada yg berat badan dah berkurangan, maka untuk mengekalkan badan yg sihat ini amalkan :
1. pemakanan yg seimbang.
2. bersenam  3x seminggu selama 1 jam. ( ini yg sy amalkan )
3. makan vitamin yg asas ESP protin, vita lea, vita c dn b complex.
4. minum air kosong 8 gelas sehari.
5. tidur yg cukup selama 8 jam.

                                                         
 Kesihatan yg baik semestinyabermula dari dalam diri kita.Oleh itu awasi lah cara kita makan semesti nya makan yg HALAL db BERKHASIAT. Berpesan-pesan d jalan kebenaran dn berpesan2 d jalan kesabaran.           Sekadar renungan bersama.


Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

SHAKLEE PINDAH KE TEMPAT BARU

Alamat baru shaklee  Semua d jemput untuk datang ke pejabat shaklee.  Keahlian seumur hidup rm 65.  Jika berminat untuk menjadi ahli boleh menggunakan id 397280 .  Kami akan membimbing anda sehingga berjaya.  No untuk d hubungi 019-9304728 ( Master Hjh Rozyta Ismail)