Saturday, May 12, 2012

Pakej HAJI / UMRAH

Pengalaman membantu jemaah umrah yg tidak  sihat spt demam ,selesema mmg satu pengalaman yg tidak dpt sy lupakan.Lebih2 lg menolong org d tanah suci Mekah dn Madina. Pakej ini juga sy kongsikan semasa sy menunaikan Haji tahun 2002. Beberapa produk yg wajib d bawa jika kita pergi umrah adalah :

  Nutriferon
  Vita Lea
  Vita C
  B Complex
  OsteMatrix 

 

 Nutriferon
Ia mengandungi campuran ekstrak tumbuhan semulajadi daripada biji labu, biji plantigo, bunga japanese Honeysuckle dn bunga safflower.  Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima lebih daripada 40 Tahun.. Ia menguatkan imun sistem supaya dpt melawan sebarang penyakit terutama spt demam selesema dn HINI.

 Multivitamin ( Vita lea )  
   Vita-Lea memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral yg lengkap .
 •    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
 •    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaa tisu.
 •    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
 •    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk  menstabilkan lemak dan karbohidrat dalam tubuh .Vitamin B 12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah  merah.
    .* Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


 B complex  
 Setiap kali mengerjakan umrah kita memerlukan banyak tenaga , dari itu  vitamin B complex perlu utk memecahkan makanan  kpd tenaga.dn mengurangkan stress. B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis vitamin B yg lengkap
 •    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan  menukarkan protein, lemak dan
      karbohidrat kpd tenaga
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel  darah merah di dalam tubuh. 


 Ostematrix 
OsteMatrix membekalkan nutrien- kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.Khas utk org tua2 yg tidak suka meminum susu cukup hanya mengambil ostematrix 2bj 2x sehari.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara tulang yang baik.

 Sustained realease VITA C

 Sumber Vitamin C Semulajadi yang Dibebaskan Jam demi Jam ( Sustained release). Sewaktu mengerjakan umrah kita mudah terdedah dgn ramai org oleh itu badan perlu pelindungan yg maksima agar dpt mengerjakan umrah/haji dgn sempurna.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. .  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.
*Khasiat 1 biji vit c = 7 1/2 biji limau yg d petik dari pokok. * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Pakej yg d tawarkan sesuai utk semua jemaah yg ingin mengerjakan umrah / Haji.

 Segala pertanyaan boleh menghubungi 0199304728
 Email : rzyt_ismail@yahoo.com / fb : Rozyta ismail

No comments:

Post a Comment