Skip to main content

PMS relief program ( Masalah sengugut)

Assalamualaikum,
 Salam Syawal untuk semua yg singgah utk berkongsi ilmu d sini. Semoga hidup kita d berkati oleh Allah.Sekadar berkongsi permasalah yg kerap d alami oleh wanita sekarang.

Mengikut statistik kira2 95% daripada wanita dalam usia muda mengalami sengugut ( sakit ketika datang haid). Masalah ini jika tidak d ubati menyebabkan susah untuk mendapatkan zuriat.

 Simpton2 sengugut
- kekejangan otot
-. kembung perut
-  perasaan tak menentu
-. sakit kepala
-. sakit pd payu dara.

Shaklee PMS adalah terdiri daripada
GLA complex
Ostematrix
B complex

Fungsi Asid Gamma Linolenik ( GLA complex)
-Pati biji borage iaitu biji tumbuhan yg merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
-Wanita  mengidap sengugut tidak dapat menukarkan asid linoleik dgn baik utk menjadi GLA, oleh itu membekalkan GLA tambahan harus dapat meringankan simpton sengugut.
-  Mengurangkan kesensitifan payudara dn mengawal keinginan makanan manis2.


Fungsi Ostematrix
-Wanita yg memakan kalsium yg mencukupi dapat mengurangkn kejadian sengugut.
- wanita yg mengidap sengugut selalunya kekurangan magnesium
- Ostematrix membekalkan kalsium dn magnesium yg di perlukan sewaktu haid.
 Fungsi B complex
- Vitamin B complex khususnya vitamin B5, B6 dn B12 telah terbukti memberi kesan baik maslah sengugut.
- Vitamin B5 terbukti mengurangkn rasa tertekan dn di perlukan oleh kelenjar adrenal
- Vitamin B6 membantu mengurangkn penyimpanan air, menambah aliran oksigen kpd organ wanita  juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.
- Vitamin B12 membantu meringankan tekanan, menghindar anemia ( kurang darah) .
Program ini khusus utk meringankan sengugut untuk membolehkan wanita2 meneruskan kehidupan dengan selesa.

Berminat hubungi:
Master Rozyta Ismail
Email : rzyt_ismail@yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca