Skip to main content

Mencantikan muka dgn ENFUSELLE

Zaman remaja adalah masa d mana kebanyakan orang akan mengalami pertumbuhan JERAWAT yg banyak.Ini di sebabkan oleh paras hormon yang tidak sekata , serta peningkatan pengeluaran (minyak) sebum.
Buat masa ini tidak ada rawatan utk jerawat yg serius tetapi boleh mengurangkan dan mengawal jerawat yg lebih pd muka.


     3 cara utk meminimakan jerawat

  1. Lakukan membersihkan, mengeton dn menggunakan lembapan bebas minyak.
     Bersihkan muka dengan Enfuselle cleansing gel dn bilas dengan sempurna. Tonkan dengan Enfuselle Purifying toner dn sapukan satu lapisan Enfuselle Balancing Moisturizer pd muka.

                                    ENFUSELLE SESUAI UTK LELAKI DAN WANITA
 
 
  2. Elak makanan yg boleh menyebabkan jerawat semakin teruk dn sembelit.
  3. Untuk dalaman amalkan pemakanan tambahan spt Zinc, Carotomax ,Vita C dn vita E complex dn Herb Lax
  
  

   Zinc
    mengalakkan pertumuhan dn perkembangan yg normal.Perlu di dalam proses pemulihan sel2 yg rosak.


    Carotomax

      mengalakkan kesihatan sel dan menyokong daripada kerosakan radikal bebas. Membaiki dan   membina  sel2 yg lemah. Bertindak sebagai agen  utk mengatasi masalah kulit dn menjaga kulit agar sentiasa sihat dn tidak rosak.

     Vita C 
    perlu utk memulihkan sel2 yg rosak. Membina collegen dn merapatkan kedudukan sel. Perlu utk proses   pemulihan luka.

     Vita E complex
    membantu meninggikan taraf pertahanan badan.

     Herb Lax setiap minggu utk membuang toksin dlm badan.

 Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


   Hubungi 
   Master Rozyta Ismail
   0199304728. 
    id 397280
                                     Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Joint Health Tablet ( Kesihatan Sendi)

Assalamualaikum Adakah anda mengalami sakit2 sendi seperti lutut, siku,pinggang,leher dn pergelangan  tangan/ jari?  Jutaan orang mengalami ketidakselesaan sendi, terutama orang tua dan orang yang obes. Sendi merupakan hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Jangan biarkan sakit sendi menghalang  untuk kita bergerak aktif. sendi  yg normal dan sendi bermasalah         Shaklee memperkenalkan Joint Health Tablet satu formulasi yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang berkesan yang dapat menyokong PERGERAKAN,DAN KELENTURAN SENDI . Semua orang dewasa yang aktif sesuai utk mencuba produk ini. Cara makan 2 biji sehari. Bagaimana ia berkesan? 1. Menyokong keselesaan sendi     > Ekstrek BOSWELLIA adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate.Bahan utamanya asid boswelik( AKBA , asid 3 asetil-11-keto-beta-boswelik) yg berfungsi sebagai anti radang semulajadi. AKBK menyokong kesihatan sendi yg menyebabkan ketidaksele