Skip to main content

Diet Untuk Warga Emas

 Alhamdulillah  cuaca pagi ni  sangat nyaman   sebab semalam Temerloh Jaya  seharian hujan turun dengan lebatnya tanpa henti.

Sebelum kak ita beriadah  kak ita bancuh dulu  ESP shaklee agar badan sentiasa bertenaga dan  rasa kenyang lebih lama. ESP Shaklee ni amat sesuai untuk semua orang dewasa. Paling best jika dapat minum setiap pagi dan malam.  Puasa pun dah nak dekat ESP shaklee amat sangat membantu untuk mereka yang ada masalah gastrik..

 Cara pengambilan  yang betul bancuh 1 sudu penuh ESP shaklee dalam 1 mug air suam atau air sejuk. Rasa nya sangat sedap.
Aktiviti pagi ni bermula jam 7.30 pagi  dengan berjalan lebih 1000 langkah ke tempat Tai Chi. Aktiviti ini sangat sesuai untuk wanita macam kak Ita. Sangat best sangat  Tai Chi ni sbb pergerakannya slow slow je. 

Selepas selesai Tai chi kami akan bersarapan bersama2 di warung yang berdekatan. Selepas itu baru Kak Ita akan  ambil vitamin tambahan macam Vita lea, B complex, Vita C dn Vita E sebelah pagi.

Alhamdulillah kesihatan kak ita bertambah baik setelah mengambil Shaklee hampir 35 tahun. Syukur sangat2 di temukan produk yang di jamin SELAMAT dn BERKESAN. Shaklee the BEST... 
#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#shakleetemerloh

FB : Rozyta Ismail
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca