Thursday, March 9, 2023

Ramadhan Dengan Set Puasa Shaklee

Setiap tahun umat Islam akan menjalani ibadat puasa selama satu bulan di bulan Ramadhan. Bulan Ramadhan merupakan bulan yang sangat mulia dan di tunggu-tunggu oleh umat Islam seluruh dunia. Ada yang mengambil kesempatan berpuasa di tanah suci Mekah. Di mana juga kita berada yang penting jaga niat dan syarat-syarat sah berpuasa. Sebelum kita memulakan berpuasa pastikan kita sudah mengantikan puasa yang tertinggal pada tahun lepas, Puasa merupakan Rukun Islam ke 3 yang wajib semua orang Islam mengerjakannya. 

Dengan berpuasa kita sedang merintis jalan takwa untuk ke syurga. Firman Allah:
    


Bulan Ramadhan merupakan bulan di mana Allah membuka  pintu-pintu syurga dan menutup pintu-pintu Neraka . Firman Allah,


       "Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, kami akan masukkan mereka ke dalam syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya, Mereka beroleh dalam syurga itu pasangan-pasangan, isteri-isteri yang suci bersih. Kami mesukkan mereka ke tempat yang teduh yang sentiasa di naungi
      
                                                                                                    An Nisa :57

Al Quran kitab yang diturunkan di  bulan Ramadhan kepada Nabi Muhammad SAW menjadi petunjuk bagi sekelian manusia merupakan panduan untuk seluruh manusia . Siapa yang membaca ,mengamalkan isi Al Quran dia yang di muliakan oleh Allah.Umat Islam sangat beruntung sebab semua ibadah yang di jalankan pada bulan Ramadhan di gandakan sehingga 700 kali ganda. Oleh sebab semua amalan baik ini perlu kepada badan yang sihat dn cergas di sinilah peranan pemakanan yang sihat amat di perlukan.Berita baik untuk semua orang yang mengerjakan Puasa, dengan nutrien yang lengkap dapat mengekalkan kesihatan yang baik. 

Shaklee ada menyediakan Set Puasa  Shaklee khas kepada semua orang . Set ini terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP), Cinch Shake ( chocolate), Performance Drink Lemon dan tambahan VIVIX.


Set Puasa 1-2-3 ShakleeProduk wajib ada pada bulan Ramadhan:
1. Energizing  Soy Protein (ESP)
    - Sesuai untuk semua orang termasuk yang sensitif kepada laktosa.
    - Lengkap dengan 9 asid Amino penting untuk menghasilakn protin.
    - Peranan ESP adalah mengekalkan tenaga yang optimum sepanjang hari. 
    - ESP juga mempunyai Indeks Glisemik yang rendah oleh itu ia sangat                        membantu meningkatkan rasa kenyang lebih lama.


ESP2, CINCH SHAKE CHOCOLATE
    - Cinch Shake ada 3 perisa iaitu Vanilla, Chocolate dn Cafe Latte, Semua                   perasa ini bantu menyenyangkan dan mengurangkan nafsu makan semasa             berpuasa.
     - Kaya dengan Protin dan Kalsium. 
     - Cinch membantu ibu untuk mengurangkan berat badan yang ideal sebab                 mengandungi Leucine. Fungsi Leucine mengekalkan otot-otot untuk mencapai
       berat badan yang ideal.
     - Kaya dengan serat agar pergerakan usus lebih lancar,
Cinch Chocolate3, PERFORMANCE DRINK LEMON
    - 60% daripada badan terdiri daripada air. oleh itu kita kena pastikan badan                sewaktu puasa terhidrasi,
    - menyokong penghidratan yang optimum.
    - memberi tenaga yang berterusan.
    - Performance ada 2  perisa Lemon dan Orange tapi fungsi adalah sama .
    - Minuman ini kekal terhidrat Dengan adanya OPTI-LYTE iaitu campuran                    elektrolik proprietari di tambah campuran unik karbohidrat.
Performance Drink LemonUntuk mendapatkan Konsultasi percuma tentang Shaklee boleh klik di sini

Jika inginkan dapatkan maklumat tambahan tentang Set Puasa Shaklee boleh baca di sini.


Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah produk supliment
2 comments:

  1. Selamat menyambut Ramadan master

    ReplyDelete
  2. Terima kasih master sharing ilmu yang bermanfaat

    ReplyDelete