Skip to main content

Vita C melanjutkan jangka hayat kita dgn izin ALLAH.

Kerap kali kita dengar anak2 demam dn selsema.Ini d sebabkan imun kanak2 rendah dn mudah mendapat penyakit. Bagi wanita pula inginkan kecantikan ttp tidak cukup hanya memakai mekap.Rawatan yg paling berkesan adalah dari dalam diri kita. Sudah cukupkah kita meemberi hak yg sepatutnya untuk diri kita.

Jika kita cukup mengambil vitamin c, badan jarang sakit. Berapa bykah vitamin C yg d perlukan dalam sehari? Cuba teka.... Mengikut Dr Bruce Miller se hari kita perlu makan 7 1/2 biji limau yg baru d petik.Bukankah kita telah menzalimi diri kita sendiri.Tidak hairan bagi yg kurang ambil vitamin C kerap demam,selsema,darah tinggi,kanser,luka lambat semboh dll.

Kita seharusnya mencari vitamin C yg memenuhi kriteria ini.
1. menyediakan kira2 500 mg vitamin C setiap tablet.

2. Pelepasan hendaklah berasaskan gam dn resin tumbuhan semula jadi iaitu "sustained release" atau pelepasan berlanjutan bukan pelepasaan mengikut masa.

3. Ia harus mengandungi kompleks bioflavonoid, spt buah limau, limau gedang,oren dn kompleks hesperidin.

4. YANG PALING PENTING DI UJU SECARA KLINIKAL utk memastikan penyerapan berkesan.

Semua kriteria ini ada pd VITA C SHAKLEE. Tunggu apa lg makanlah mulai sekarang.

Harga member : RM74, Bukan member RM 94.50
PEK PERCUBAAN UTK 30BIJI = RM 15 + POS RM10

Utk konsultasi / order hubungi 0199304728.

Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Joint Health Tablet ( Kesihatan Sendi)

Assalamualaikum Adakah anda mengalami sakit2 sendi seperti lutut, siku,pinggang,leher dn pergelangan  tangan/ jari?  Jutaan orang mengalami ketidakselesaan sendi, terutama orang tua dan orang yang obes. Sendi merupakan hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Jangan biarkan sakit sendi menghalang  untuk kita bergerak aktif. sendi  yg normal dan sendi bermasalah         Shaklee memperkenalkan Joint Health Tablet satu formulasi yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang berkesan yang dapat menyokong PERGERAKAN,DAN KELENTURAN SENDI . Semua orang dewasa yang aktif sesuai utk mencuba produk ini. Cara makan 2 biji sehari. Bagaimana ia berkesan? 1. Menyokong keselesaan sendi     > Ekstrek BOSWELLIA adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate.Bahan utamanya asid boswelik( AKBA , asid 3 asetil-11-keto-beta-boswelik) yg berfungsi sebagai anti radang semulajadi. AKBK menyokong kesihatan sendi yg menyebabkan ketidaksele