Skip to main content

Alfalfa

  Sumber Zat Makanan Semulajadi klorofil

  Alfalfa bermaksud raja segala tumbuhan .Makanan tambahan yg tertua sekali d dunia. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.


                                                                   Medicago sativa

 Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.


 •    Sumber semulajadi alfalfa.
 •    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air  sebagai minuman herba semulajadi.
 *    Ia mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya dgn protein.
 
 Baik utk masaalah;-
1. ejen deodoran dn pencegah toksik.
2. mengatasi masalah sakit sendi, alergi (alahan), athma.
3.  menghilangkan kelesuan dn tekanan.
4  memberi kelegaan semasa haid
5. mencuci usus bagi membuang toksid
6. merawat masalah keputihan pada wanita.
7. bertindak spt kacip fatimah kepada para isteri
8. meningkatkan stamina seorg suami
9. melegakan sembeli
10 dn byk lg


    Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 

 
  * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk konsultasi percuma   hubungi 0199304728 / email rzyt_ismail@yahoo.com.


Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca