Skip to main content

Joint Health Tablet ( Kesihatan Sendi)

Assalamualaikum
Adakah anda mengalami sakit2 sendi seperti lutut, siku,pinggang,leher dn pergelangan  tangan/ jari? 
Jutaan orang mengalami ketidakselesaan sendi, terutama orang tua dan orang yang obes.
Sendi merupakan hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak.
Jangan biarkan sakit sendi menghalang  untuk kita bergerak aktif.

sendi  yg normal dan sendi bermasalah
        Shaklee memperkenalkan Joint Health Tablet satu formulasi yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang berkesan yang dapat menyokong PERGERAKAN,DAN KELENTURAN SENDI .
Semua orang dewasa yang aktif sesuai utk mencuba produk ini. Cara makan 2 biji sehari.

Bagaimana ia berkesan?
1. Menyokong keselesaan sendi
    > Ekstrek BOSWELLIA adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate.Bahan utamanya asid boswelik( AKBA , asid 3 asetil-11-keto-beta-boswelik) yg berfungsi sebagai anti radang semulajadi.
AKBK menyokong kesihatan sendi yg menyebabkan ketidakselesaan sendi.

Boswellia serrate

2. Bertidak sebagai kusyen 
   > Ekstrek Jagung membantu mengekalkan tulang rawan.Ekstrek jagung ini membekalkan glukosamina yg berfungsi meningkatkan kusyen sendi dn pemeliharaan tulang rawan. GLUKOSAMINA adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dn lendir bagi melicinkan sendi. Glukosamina d temui dalam tendon dan ligamen. Semakin umur meningkat glukosamina semakin merosot.Dengan pengambilan ekstrek jagung dpt menggalakkan kelenturan,pergerakan bebas dn menjadikan sendi lebih fleksibel.

ekstrek jagung
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat.
   > Zinc, Tembaga, Magan dan Vitamin C antara nutrien penting dalam kesihatan sendi. Ia membekalkan sokongan nutrien untuk kolegen dn komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dn struktur terhadap sendi.


Adakah anda ingin kekal sihat dn bebas bergerak? Penyelesaian d depan mata jika sayang kan diri dan keluarga pencegahan awal boleh menjadikan sendi kita menjadi sihat .
Seterusnya ikuti lah perbincangan pada yg akan datang. Wasalam


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Untuk konsultasi percuma hubungi 0199304728
Email : rzyt_ismail@yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca