Wednesday, October 17, 2012

Vita E complex ( NEW)

Assalamualaikum

Lama sungguh tak menjengok ke laman blog ini. Hari ni saya nk berkongsi kebaikan vitamin E complek yg telah bertukar warna dari kuning ke warna merah. Yg best nya walaupun kandungan nya telah bertambah harganya tetap sama.( harap2 ia kekal lama)

  
      Shaklee telah menambahkan ekstrek biji anggur kedalam Vita E complex yang baru ini d mana ia adalah antioksidan yg kuat dn mempunyai banyak menafaat kepada tubuh badan kita. Biji anggur ini berfungsi sebagai antioksidan, anti radang yg berperanan membantu badan melawan virus,alergik dn kasinogen.
 
Sebab sifat antioksidannya ekstrek biji anggur adalah vitamin anti- penuaan -awet muda. Ia nutrien yg penting utk kulit. Ciri-ciri antioksidannya d anggap lebih kuat daripada vitamin C dn vitamin E. Ekstrak biji anggur juga membantu menyembuhkan luka .Ia mengandungi salah satu sumber terkaya oligomerik proanthocyanidins (OPC) yg menjadikan ia salah satu antioksidan yg paling bagus.Ia juga dapat membantu menghilangkan garis2 dn kedutan pd kulit wajah.

Beberapa manfaat tambahan yang ada pd ekstrek biji anggur* Mencegah pembentukan plak dalam arteri

masalah jantung
*  membantu kesihatan mata spt katarak, ketegangan mata
* melindungi saraf dan tisu otak
* Meningkatkan kecerdasan mental dan boleh membantu untuk mengelakkan keadaan lupa.
* Mencegah kerosakan gigi
* Membantu untuk mencegah osteoporosis
* Boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangan sel kanser
*  Menghalang  virus dan replikasi dalam pesakit HIV
* komplikasi disebabkan oleh kencing manis


* Ia adalah  larut minyak, boleh menembusi membran sel seluruh badan.

 Begitu banyak faedah kebaikkan vita E complex pd tubuh kita  1 biji sehari boleh mengelakkan dari penyakit jantung kepada kaum lelaki dn kaum wanita boleh awet muda sentiasa. 

Hubungi 
Mami rozy  0199304728 

No comments:

Post a Comment