Skip to main content

Vita E complex ( NEW)

Assalamualaikum

Lama sungguh tak menjengok ke laman blog ini. Hari ni saya nk berkongsi kebaikan vitamin E complek yg telah bertukar warna dari kuning ke warna merah. Yg best nya walaupun kandungan nya telah bertambah harganya tetap sama.( harap2 ia kekal lama)

  
      Shaklee telah menambahkan ekstrek biji anggur kedalam Vita E complex yang baru ini d mana ia adalah antioksidan yg kuat dn mempunyai banyak menafaat kepada tubuh badan kita. Biji anggur ini berfungsi sebagai antioksidan, anti radang yg berperanan membantu badan melawan virus,alergik dn kasinogen.
 
Sebab sifat antioksidannya ekstrek biji anggur adalah vitamin anti- penuaan -awet muda. Ia nutrien yg penting utk kulit. Ciri-ciri antioksidannya d anggap lebih kuat daripada vitamin C dn vitamin E. Ekstrak biji anggur juga membantu menyembuhkan luka .Ia mengandungi salah satu sumber terkaya oligomerik proanthocyanidins (OPC) yg menjadikan ia salah satu antioksidan yg paling bagus.Ia juga dapat membantu menghilangkan garis2 dn kedutan pd kulit wajah.

Beberapa manfaat tambahan yang ada pd ekstrek biji anggur* Mencegah pembentukan plak dalam arteri

masalah jantung
*  membantu kesihatan mata spt katarak, ketegangan mata
* melindungi saraf dan tisu otak
* Meningkatkan kecerdasan mental dan boleh membantu untuk mengelakkan keadaan lupa.
* Mencegah kerosakan gigi
* Membantu untuk mencegah osteoporosis
* Boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangan sel kanser
*  Menghalang  virus dan replikasi dalam pesakit HIV
* komplikasi disebabkan oleh kencing manis


* Ia adalah  larut minyak, boleh menembusi membran sel seluruh badan.

 Begitu banyak faedah kebaikkan vita E complex pd tubuh kita  1 biji sehari boleh mengelakkan dari penyakit jantung kepada kaum lelaki dn kaum wanita boleh awet muda sentiasa. 

Hubungi 
Mami rozy  0199304728 

Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca