Sunday, March 26, 2017

Nak kelihatan Muda dari usia. Kena baca ni.

Hidup dan mati setiap kita telah di tentukan oleh Maha pencipta iaitu Allah. Semua kita akan menghadapi hari tua dengan pertambahan usia kita setiap tahun. Penuan memang tidak dapat di elakkan, tetapi kita mempunyai pilihan untuk melambatkan proses penuaan agar hidup kita lebih sihat dan gembira.Kita mempunyai pilihan dengan mengamalkan diet yang kaya dengan polyphenol dn resveratrol.

Apa itu POLYPHENOL?
Polyphenol adalah sekumpulan fitokimia yang terdapat pada tumbuhan dn buah-buahan yang memberikan warna serta melindungi dari penyakit.

Apa itu RESVERATROL?
Resveratrol juga terkenal dengan sifat anti penuaan . Anggur Muscadine ( kandungan dalam klik VIVIX)  mengandungi paling tinggi resveratrol.

Penyelidikan terbaru mencadangkan bahawa resveratrol dan polyphenol berupaya melambatkan proses penuaan dan menyebabkan jangka hayat yang lebih lama.


Tahukah anda?
TELOMERES adalah topi pelindungan daripada DNA. Panjang TELOMERE merupakan faktor pada kesihatan dan umur yang panjang. Apabila umur meningkat  Telomeres sedikit demi sedikit  akan  hilang. Kesannya kita mudah mendapat penyakit.   

Apabila sel-sel kita sihat kita boleh: -

# kelihatan muda tidak kira usia kita.
kekal bertenaga sepanjang hari.
# berupaya mengurangkan penyakit
# mengekalkan berat badan yang ideal dan meningkatkan fungsi sistem detox badan.

Untuk melindungi TELOMERES dari hilang. Kita perlu mengamalkan diet yang kaya dengan POLYPHENOL dn RESVERATROL. 

VIVIX boleh bantu meningkatkan kesihatan TELOMERES.*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis.merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sekian
Salam Ukhwa dari Mami.


1 comment:

  1. assalamualaikum.

    Semoga sharing ini bermenafaat utk semua .
    Selain dari menjual,, shaklee menawarkan peluang perniagaan untuk semua.
    Berminat nak berniaga boleh tinggalkan komen >>>

    ReplyDelete