Skip to main content

Tips Bisnes Online

Cara berbisnes online tidak ada beza dengan 10 tahun dahulu.

 Semakin berkembangnya zaman maka semakin banyak pula kemajuan dibidang teknologi. Teknologi sangat membantu dalam menyelesaikan banyak masalah, Dan Teknologi juga sangat berperanan dalam dunia bisnes. Sekarang ramai  orang  rela berhenti kerja pejabat hanya ingin  mencuba nasib dengan cara berbisnes. Salah satunya adalah dengan berbisnes online.
Dengan adanya Internet yang kini semakin berkembang dan semakin hari juga semakin canggih. Maka bagi kita yang ingin memulakan bisnes online maka sangat diperlukan untuk terus belajar. Memahami dan mempelajari langkah-langkah belajar marketing agar tidak ketinggalan jauh. Seperti menjual di Instagram, maka penting untuk kita  belajar ilmu marketing.

Sekarang banyak platform boleh kita gunakan seperti Blog, Twiter , Facebook, 
Tic Tok , IG , wasap dan sebagainya.
Ada   6 tips bisnes online yang boleh membantu anda untuk berjaya.

1. Niat yang jelas
    Tentukan tujuan dan visi kita dalam memulakan bisnes online. Niat yang kuat akan memberikan motivasi dan semangat yang tinggi untuk mengatasi segala rintangan yang mungkin di hadapi.

2. Kenal pasti target pelanggan
    Buat soal selidik dan kenalpasti target pelanggan agar kita boleh buat strategi pemasaran dan menawarkan produk yang betul kepada pelanggan. Tanpa data kita tidak akan kenal keperluan pelanggan .
3. Buat website atau blog yang menarik dan mudah di gunakan. 
   Pastikan website/blog kita menarik dan mudah untuk di gunakan oleh pengunjung. Contoh website Shaklee www.shaklee.com.my

4. Guna media sosial untuk promosikan bisnes kita, 
    Menafaatkan keberadaan median sosial untuk memperluaskan pemasaran kita. Buatlah konten yang menarik, aktif berinteraksi  dengan pengikut, dan gunakan iklan berbayar untuk meningkatkan bisnes kita.

5. Teruskan belajar dan berkembangkan bisnes
   Dunia online sentiasa berkembang , selalu tahu tentang tren terkini. ikuti kursus online atau baca buku tentang topik yang relevan dengan bisnes kita.6. Kena sabar dan konsisten. Bisnes online tidak selalu memberikan hasil segera, Kena banyak bersabar dalam menghadapi tentangan yang mungkin muncul di tengah jalan.


Semoga tips ini membantu dalam memulai dan mengembangkan bisnes dengan sukses. 

Untuk keterangan lanjut klik 0199304728


Terima kasih.

Daripada,
Kak Ita

Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca