Skip to main content

Vitamin khusus Wanita ... Vita Lize, Gla Complex, Omega Guard OsteNutrix

 Tugas seorang wanita dalam kehidupan seharian memang lah banyak. Tetapi mereka perlu juga menjaga kesihatan diri sendiri ,itu yang paling utama.

Sayangi diri sendiri dan wanita di sekeliling kita dengan memberi tumpuan kepada pemakanan dan penjagaan kesihatan diri yang betul. 

 Shaklee adalah syarikat yang mempunyai berbagai macam suplemen nutrisi, termasuk vitamin khusus untuk wanita.  Beberapa produk Shaklee yang sering di cadangkan untuk wanita iaitu :


1.Vita Lea

Sangat penting Multivitamin untuk wanita kerana ia dapat membantu 
menyediakan nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan dan kecantikan secara menyeluruh. 

Vita LIze
 
2. Asid Linolenik Gamma (GLA)

Meningkatkan paras kelembapan kulit saya.

Meredakan kerengsaan dan keradangan kulit.

Menyeimbangkan hormon ketika haid dan meredakan Sindrom Pra-Haid (PMS)

Meredakan simptom menopaus 


3.Omega Guard Agen Anti-Keradangan

Minyak ikan dan minyak biji flax adalah sumber asid lemak Omega-3 yang bagus seperti EPA, DHA dan ALA, lemak sihat yang kita perlukan untuk kekal sihat.


đź’–Fokus dan cemerlang dalam pelajaran atau kerja.

đź’ťUntuk mengawal emosi wanita dan menikmati mood yang lebih     baik.

đź’ťPerkembangan otak bayi  yang sihat semasa kehamilan.

đź’ťMeningkatkan kesihatan jantung dengan tekanan darah,     peredaran darah dan paras kolesterol yang terkawal.

đź’ťTulang yang lebih kuat dan sendi yang fleksibel, untuk   memudahkan pergerakan.

đź’ťMinda yang cerdas dengan daya ingatan kuat hingga usia tua saya.

3. OsteNutrix 

đź’šNutrin Yang Menyayangi Tulang
đź’šKalsium adalah mineral yang penting untuk kesihatan tulang. Ia   memainkan peranan utama dalam hampir setiap aktiviti harian.

đź’šTulang yang kuat dan sihat.
đź’šMengurangkan kekejangan otot.
đź’šTidur yang lebih lena.
đź’šMengurangkan simptom PMS seperti kembung, kejang, retensi air,   kerengsaan dan emosi tidak menentu.
đź’šKalsium untuk bayi yang sedang membesar dan mengekalkan   simpanan kalsium dalam badan semasa perjalanan kehamilan dan   penyusuan badan.
đź’‹Mengurangkan risiko osteoporosis dan keretakan tulang.

Selain dari menjaga makanan yang seimbang yang kaya dengan nutrisi pengambilan Vitamin  tambahan juga penting agar kesihatan wanita sihat keseluruhannya.


Produk ini bukan bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh dan mencegah sebarang penyakit.


Sekian Comments

Popular posts from this blog

Sustained Realease Vita C Plus

 https://www.shaklee.com.my/products/promotion/00P523?sid=397280

OsteMatrix produk wajib wanita

Bulan ini shaklee menawarkan promosi beli 6 ostematrix  free 1. Memang mudah utk kongsi produk ini sbb semua wanita wajib mengambil kalsium utk  tulang dan gigi agar sentiasa sihat. Osteoporosis masih merupakan isu kesihatan utama masa kini meskipun pengambilan produk tenusu dn kalsium meningkat berbanding masa lampau. Di anggarkan 1 daripada 3 kaum wanita dn 1 daripada 12 kaum lelaki yg berumur 50 thn menghadapinya. ( tahun ini genap 50 thn umur saya.. ostematrix wajib bagi saya) Apa kah keistimewaan ostematrix shaklee? Ostematrix bukanlah semata-mata kalsium . ia mengandungi matrix pemakanan dengan gabungan khasiat " batu bata dn mortar" yg lengkap utk membina matrix tulang yg sihat dan kuat. Kalsium ------  sumber yg semulajadi yg paling pekat dn mudah diserap Magnesium --    mengabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang Vitamin D -----  merangsang penyerapan kalsium Boron---------  dalam kuantiti yang diluluskan secara klinikal dpt membantu metabol

Doa Yang Bagus Untuk Wanita

  Doa adalah cara yang terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memohon petunjuk, perlindungan serta keberkhana dalam kehidupan sehari-hari.  Berikut adalah doa yang bagus untuk wanita muslim 1 Doa Pembuka Ijabah 2. Doa kesihatan dan keamanan 3. Doa untuk hidayah dan ilmu yang bermenafaat I ngatlah bahawa doa-doa ini  harus di baca dengan tenang . Penting untuk merasa dekat dengan Allah dalam setiap doa yang di baca